Drezurní koně CS úspěšní v Brně.

Brněnská Panská Lícha zahájila pátkem drezurní Světový pohár a kvalifikace na OH CDI-W/CDI3*. Zastoupené země slibují přehlídku těch nejlepších koní z Polska, Chorvatska, Itálie, Maďarska, Ruska, Ukrajiny, Slovenska, Rakouska, Německa, Irska, Velké Británie, Brazílie, Nizozemí, Estonska, Finska či Francie.

V této společnosti zahájila úvodní úlohou nejlépe z českých dvojic Mistryně drezury ml. juniorů 2015, Alexandra Hanáčková s WELL DONE. Z 19 startujících jezdců a koní je v páteční soutěži juniorského "S" vynesla známka 66,89% na skvělé 4.místo. Stejného umístění s 67, 456 % dosáhla i v sobotní úloze jednotlivců a do třetice v nedělním küru opět čtvrté místo výkonem 69,708 %.

Well Done je narozen v PK CS, po hřebci Werbespot, z matky 17/ 223 Nika po Q II-201. Jeho stálou jezdkyní je Alexandra Hanáčková, v sezoně 2015 z 9 startů na úrovni "S" 3x vyhráli, 4x skončili druzí a 1x třetí. Chovatelkou WELL DONE je Jana Svobodová z Brna.

Text a foto Ivana Maršálková

Well Done - Hanáčková.
Well Done - Hanáčková.

Týden před CDI se na Panské Líše konalo kvalifikační kolo Českého drezurního poháru. Na těchto závodech výborně reprezentovaly plemennou knihu CS Kamila Kotyzová s klisnami LINET a LADY LEGENDE a Eliška Skřivanová s klisnou VELVET.

Kamila Kotyzová s LINET (Carismo – Linka po Przedswit XIII-52) zvítězila v soutěži S – JU s 67, 67,833 %, 1 x byla v JU šestá s 64,3 % a v S – JD třetí s 66,216 %.

S mladou klisnou LADY LEGENDE (Gaspari I – Lacrima po Riverman) získala Kamila Kotyzová 2 x 2. místo v L – DD za 66,33 a 67,833 % a 1 x třetí místo v L – DJ zea 65,645 %.

Eliška Skřivanová s VELVET (Weltmeyer – Leváda po Admirand) dokázala v juniorské kategorii 3 x zvítězit, 2 x v DD se 67 % a 1 x v DJ s 63,645 %.

Všechny tři klisny jsou chovu a majetku rodiny Kotyzových z Deštného v Orlických horách. Kamila Kotyzová je stálicí české drezurní scény a převážnou většinu svých výborných výsledků dosahuje v sedle koní vlastního – rodinného chovu! Blahopřejeme!

Výsledky CDI i Českého drezurního poháru v Brně najdete - zde.

Lucie Zavadilová

Foto archiv majitele

Velvet - Eliška Skřivanová.
Velvet - Eliška Skřivanová.

Lady Legende - Kamila Kotyzová.
Lady Legende - Kamila Kotyzová.

Linet - Kamila Kotyzová.
Linet - Kamila Kotyzová.

<< Zpět

www.studbookcs.cz